CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 13.11.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Služební pes Stuart objevil pašované cigarety

​Ve čtvrtek 12. listopadu během dopolední směny si celníci z oddělení mobilního dohledu vytipovali ke své kontrole dodávkové vozidlo Mercedes Benz stříbrné barvy s britskými registračními značkami. Za dodávkou byl ještě připojen přívěs, který měl rumunskou registrační značku. Ve vozidle cestovaly tři osoby, konkrétně se jednalo o dva muže (26 let a 53 let) a jednu ženu (18 let).

Kontrolou vozidla a zavazadlového prostoru bylo zjištěno, že se uvnitř nachází téměř sedm tisíc kusů cigaret nejrůznějších značek, např. Kent, Pall Mall nebo Winston, opatřených rumunskou tabákovou nálepkou.  Kartony cigaret byly uloženy jednak v batohu a tašce na zadních sedačkách a dále další kartony byly důmyslně ukryty v prostoru za zadními sedačkami a také pod sedadlem řidiče. Velkým pomocníkem celníků byl v té chvíli služební pes Stuart, specialista na vyhledávání cigaret a tabákových výrobků, který obě tajné skrýše označil.

Každá osoba pohybující se po Evropské unii může přepravovat 800 kusů cigaret, tímto byl limit jednoznačně překročen a únik na spotřební dani a DPH je více než 20 tisíc korun. Celníci veškeré zboží zajistili a celý případ se bude dále šetřit ve správním řízení.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky