CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 09.12.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Úspěšný zásah při kontrolní Akci Rouška

V rámci celorepublikové kontrolní Akce Rouška, kterou vyhlásilo Generální ředitelství cel na 2. a 3. prosinec, dosáhli pražští celníci opět velkých úspěchů.

Zaměřili se na provozovny nejen v centru metropole, ale také na tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši. Právě zde se jim podařilo odhalit prodejní místo, které na první pohled působilo jako prodejna bytového textilu. Podrobná prohlídka však odhalila, že prodejna je od podlahy po strop zaplněna padělanými rouškami. Nechyběla loga renomovaných světových značek jako např. Gucci, Adidas, Nike, Louis Vuitton, Chanel, Dior, Apple, Fortnite a mnoho dalších. Ve skladu přímo pod střechou celníci objevili prostor s černými rouškami v papírových krabicích, dvě žehličky a plno nažehlovacích nášivek nejrůznějších značek. Právě toto místo trhovci využívali k výrobě roušek na přání zákazníků.

Za oba dva kontrolní dny celníci zabavili téměř 65 tisíc kusů zboží porušujícího práva duševního vlastnictví (roušky a nažehlovací nášivky). Hodnota zajištěného padělaného zboží by dosáhla téměř 18 milionů korun.    


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky