CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 19.03.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pašované cigarety v autobuse z Ukrajiny

Ve čtvrtek 18. března si v časných ranních hodinách pražští celníci vytipovali ke své kontrole dálkový linkový autobus jedoucí z ukrajinského města Nadvirna a jeho cílovou destinací měla být Plzeň. Celníci autobus bezpečně zastavili na 10. km na benzínové čerpací stanici na dálnici D1. V tu dobu se v autobuse nacházeli dva ukrajinští řidiči (ročník 1985 a druhý ročník 1984) a pět cestujících. Celníci autobus doprovodili na ústřední autobusové nádraží na Florenci, kde si cestující po kontrole svých zavazadel vystoupili a celníci zavedli autobus za pomocí světelných výstražných zařízení ke kontrole do prostorů celního úřadu.

Kontrolou vnitřních prostor autobusu bylo zjištěno, že jsou ve stropních prostorech střechy přepravovány ve speciálně zbudovaných tajných schránkách tabákové výrobky. V podezření, že by se v autobuse mohly nelegálně přepravovat cigarety utvrdil celníky služební pes Stuart, specialista na vyhledávání cigaret. Celkem bylo z útrob autobusu postupně vyndáno téměř 22 tisíc kusů cigaret nejrůznějších značek (např. Kent, Davidoff, Minsk, Marlboro a další) bez platných českých tabákových nálepek. Kromě cigaret celníci objevili i 400 kusů zahřívaného tabáku HEETS.  

Únik na cle, SPD a DPH činí více než 100 tisíc korun. 

Celý případ se bude dále prošetřovat a pašované cigarety skončí do vyřešení celého případu v celním skladu. Po ukončení vyšetřování budou cigarety zničeny v drtičce nebo skončí ve spalovně.  


nprap. Ivana Kurková
zástupce tiskové mluvčí
Generální ředitelství cel
tel: +420 261 331 931
mobil: +420 724 603 610
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky