CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 28.07.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Celníci opět zabránili prodeji padělků a nelegálnímu hazardu na území metropole

Téměř deset tisíc kusů padělaného zboží zadrželi pražští celníci při kontrole na tržnici Sapa v Praze 4 - Libuši. Do akce, zaměřené na kontrolu dodržování práv duševního vlastnictví, se velkou měrou zapojili i hradečtí celníci. Spolu odhalili plechový kontejner, ve kterém byl vyskládán textil, obuv, parfémy a kožená galanterie (kabelky, batohy, opasky, peněženky) světově známých značek. Celníci mají podezření, že zboží porušuje práva duševního vlastnictví a jeho prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda ve výši 12 milionů korun.

O pár hodin později se celníci vydali na kontrolu nelegálního hazardu do Prahy 4 - Nuslí. Ke kontrole si vytipovali provozovnu označenou jako „stararena“, jež působila uzavřeně. V provozovně se za skrytými dveřmi, které otevírala pouze obsluha dálkovým ovladačem, nacházely čtyři kusy nelegálních hracích automatů. Kromě technických herních zařízení celníci zajistili i finanční hotovost spojenou s nelegálním hazardem ve výši téměř 20 tisíc korun a čtyři kusy nulovacích klíčů. Podle zákona o hazardních hrách hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí výherních zařízení, hotovosti a dalšího vybavení, které k provozování nelegálního hazardu sloužilo.

Zabavené falzifikáty a nelegální hrací automaty byly převezeny do skladu celní správy, kde budou uskladněny, dokud se případy neuzavřou.

Celní úřad pro hlavní město Prahu pravidelně monitoruje nelegální hazard na území metropole, čímž přispívá k vymýcení této společensky nebezpečné zábavy způsobující závislost, finanční problémy a dluhy vedoucí k rozpadu vztahů hráče. 


por. Ing. Nikola Soukalová
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 265
mobil: +420 737 157 096
e-mail: n.soukalova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky