CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 05.04.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražští celníci si opět „posvítili“ na nelegální hernu

V pondělí 4. dubna ve večerních hodinách pražští celníci vyrazili do pražských Nuslí na opakovanou kontrolu nelegálně provozovaného hazardu a opět s pozitivním zjištěním.

V průběhu dvou týdnů již podruhé se celníkům podařilo odhalit nelegální hernu v Praze 4 - Nuslích, která vyhlížela jako Sportbar. Provozovatel se evidentně nepoučil, protože ani tentokrát neměl patřičné povolení od ministerstva financí. Před necelými dvěma týdny bylo na místě zadrženo deset technických herních zařízení, 74 kusů klíčů k těmto zařízením a finanční hotovost ve výši téměř 50 tisíc korun. I podruhé byli celníci úspěšní, když uvnitř herny objevili dalších šest kusů technických herních zařízení, která následně zadrželi. Celkově bylo v této jedné herně během pár dní zadrženo 16 kusů technických herních zařízení nejrůznějších značek v hodnotě 1 568 000 korun.

Celníkům se při druhé kontrole nepodařilo automaty na místě otevřít a vyjmout z nich finanční hotovost. Mnohdy se totiž stává, že provozovatelé a obsluha herny různě nespolupracují a odmítají vydat klíče k herním zařízením. V takovýchto případech se výherní hrací automaty umístí do celního skladu a otevírají se až po vypršení zákonné lhůty za přítomnosti právního zástupce společnosti a zámečníka.

Podle zákona o hazardních hrách hrozí provozovateli pokuta ve správním řízení až do výše 50 milionů korun a propadnutí hotovosti a veškerého zařízení, které k provozování nelegálního hazardu sloužilo.

Dozorová činnost nad oblastí nelegálního hazardu bude v metropoli probíhat i nadále.


por. Ing. Nikola Soukalová
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 265
mobil: +420 737 157 096
e-mail: n.soukalova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky