CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 26.05.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražští celníci zajistili pět milionů kusů pašovaných cigaret

Trojici pražských celníků se podařil jeden z největších záchytů pašovaných cigaret v rámci celé České republiky.  Při kontrole kamionu se podařilo zajistit celých pět milionů kusů nekolkovaných cigaret.

Hlídka celníků si v odpoledních hodinách vytipovala k zastavení nákladní vozidlo Scania bulharské imatrikulace s přívěsem, které řídil 41letý řidič rovněž bulharské národnosti.  Vozidlo bezpečně zastavila pomocí výstražného zařízení a červeného nápisu STOP na třetím kilometru dálnice D0 na čerpací stanici Shell u Vestce ve směru na Prahu.

Po výzvě k otevření nákladového prostoru a již na začátku kontroly si jeden z celníků všiml slabého zápachu tabáku, vycházejícího z chladírenského přívěsu. Následovala důkladná kontrola velkého množství palet se zbožím. Hlídka celníků vyzvala řidiče, aby je následoval do prostor celního úřadu, kde provedli důkladnou kontrolu celého nákladu. Po vyložení zhruba poloviny přívěsu se objevily kartonové krabice umístěné na paletách, ve kterých se nacházel kontraband.

Celkem bylo zajištěno pět milionů kusů cigaret značky Marlboro červené bez platné tabákové nálepky. Únik na spotřební dani by činil více než 18 milionů korun.

Řidič kamionu a pašované cigarety byly předány k dalšímu šetření a provedení nezbytných úkonů v trestním řízení.

 


nprap. Ivana Kurková
Zástupce tiskové mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 331 931
mobil: +420 724 603 610
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky