CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 15.03.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Na území metropole odhaleny další padělky v hodnotě 55 milionů korun

Celníci opět zabránili prodeji falzifikátů v pražské tržnici Sapa. Jednalo se převážně o textilní výrobky, jejichž hodnota by v originálu činila 55 milionů korun.

V úterý 14. března zahájili pražští celníci v areálu tržnice Sapa v Praze 4 - Libuši kontrolu zaměřenou na dodržování práv duševního vlastnictví. Během kontroly se jim podařilo odhalit více než 1 500 kusů textilních výrobků, obuvi, parfémů a různých módních doplňků (sluneční brýle, hodinky, kabelky apod.), které byly neoprávněně označeny logy adidas, Armani, Dior, Prada, Hugo Boss, Balenciaga, Rolex, Breitling a dalšími světoznámými značkami. Falzifikáty byly nabízeny k prodeji skrytě v kontejneru, a to pouze vybraným zákazníkům. Hodnota zboží vyjádřená v cenách originálních výrobků by dosáhla 55 milionů korun. Celníci padělané zboží ihned zadrželi a převezli do skladu celního úřadu. Předmětné zboží bude pravděpodobně ekologicky zlikvidováno na náklady trhovce.

Celní správa provádí kontroly v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví z důvodu ochrany nejen majitelů ochranných známek, ale také spotřebitelů před zbožím nízké kvality.


por. Ing. Nikola Soukalová
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 265
mobil: +420 737 157 096
e-mail: n.soukalova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky