CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Českých Budějovicích 25.03.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Padělky na tržnicích

     Za poslední dva týdny provedli jihočeští celníci několik kontrolních akcí týkajících se ochrany práv duševního vlastnictví a autorských práv. Ve čtyřech případech bylo zajištěno větší množství zboží, u kterého existuje důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví a autorských práv. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku téměř jedenáct milionů korun.

     Ve dvou případech se jednalo o větší záchyty padělků zboží a pirátských kopií CD a DVD nosičů. Nejdříve celníci zajistili na tržnici Kravín ve Strážném v jednom samostatně stojícím objektu zboží za více jak pět milionů korun. Jednalo se o padělky textilního zboží, hodinek, obuvi, brýlí a doplňků. Dále bylo zajištěno větší množství pirátských kopií CD a DVD nosičů. Ve druhém případě byli celníci úspěšní v katastru města Kaplice, kde v jednom ze stánků na tržnici U lomu zajistili padělky různého druhu zboží za téměř pět milionů korun. 

     Od začátku roku 2013 jihočeští celníci zajistili padělky rozmanitých druhů zboží za více jak 17 milionů korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky, doplňky a CD a DVD nosiče.    


Bc. Vladimír Pešek
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 811
fax: +420 386 714 200
e-mail: v.pesek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky