CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21  České Budějovice

V Českých Budějovicích 20.11.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Padělky pod vánoční stromeček nepatří

​     V předvánočním období existuje reálné riziko zvýšené nabídky padělků výrobků renomovaných značek. Jihočeští celníci na to reagují intenzivní kontrolní činností.

     Ve středu 18. listopadu realizovali pracovníci odboru Dohledu z Celního úřadu pro Jihočeský kraj kontrolní akci v obci Studánky. Zde nalezli a následně z důvodu podezření z porušení práv duševního vlastnictví zadrželi více než 860 kusů zboží. Mezi zadrženým zbožím převládaly hračky, textilní a obuvnické výrobky. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena částkou přesahující dva miliony korun.

     Padělky značek Hello Kitty, My Little Pony, Lego, Nike, Audi, Harley Davidson a mnoha dalších nebyly přímo nabízeny k prodeji, ale uloženy v prostorech provozovny dočasně nepřístupných veřejnosti v důsledku realizace opatření proti nákaze coronavirem.

   Zadržené zboží bylo uloženo ve skladech celní správy.

    Kontroly zaměřené na oblast dodržování práv k ochranným známkám samozřejmě probíhají i mimo předvánoční čas. Pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj se do boje proti padělání a pirátství zapojují dlouhodobě, přičemž využívají svých pravomocí vycházejících z národní i evropské legislativy.


por. Mgr. Emanuel Breicha
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 727 810 954
fax: +420 386 714 200
e-mail: e.breicha@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky