CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21  České Budějovice

V Českých Budějovicích 18.05.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Padělky ani nezdaněný tabák do obchodů nepatří

     Zboží porušující práva duševního vlastnictví za více než půl milionu a přes dvě stě kusů různých balení neznačených tabákových výrobků zajistili jihočeští celníci. 

    Ve čtvrtek 14. května prováděli příslušníci hlídky dohledu nad subjekty CÚ pro Jihočeský kraj dozor nad dodržováním povinností a zákazů v souvislosti s nakládáním se zbožím porušující práva duševního vlastnictví. V provozovně na Vyšebrodsku nalezli a následně z důvodu podezření z porušení práv k ochranné známce zajistili 203 kusů zboží, převážně hraček a elektroniky. Zajištěné zboží prodejce nabízel pod značkami Lego, L.O.L. SURPRISE! a dalšími. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena částkou 516 800 korun. Zajištěné zboží bylo uloženo ve skladech celní správy.

       Do následující fáze kontroly se zapojili další celníci, konkrétně příslušníci hlídky mobilního dohledu CÚ pro Jihočeský kraj, kteří se zaměřili na kontrolu zdanění vybraných výrobků.  Ti v provozovně nalezli a následně zajistili celkem 218 kusů různých balení neznačených tabákových výrobků, jejichž hmotnost činila 10,9 kilogramu. Zamezili tím úniku spotřební daně v celkové výši 26 814 korun. S odhalením té části tabákových výrobků, která byla uložena ve skladovacích prostorech provozovny členům hlídky výrazně pomohl služební pes Crusty, jehož cvičenému čichu neuniklo aroma tabáku do vodní dýmky. ​


por. Mgr. Emanuel Breicha
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 727 810 954
fax: +420 386 714 200
e-mail: e.breicha@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky