CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21  České Budějovice

V Českých Budějovicích 22.09.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Padělky roušek na tržnici

​    Více než 600 kusů převážně textilního zboží neoprávněně označeného ochrannou známkou zajistili minulý týden celníci na jihu Čech.

    Pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj se soustavně zaměřují na boj proti padělání a pirátství.  Využívají při tom svých pravomocí vycházejících z národní i evropské legislativy.

    Ve středu 16. září příslušníci hlídky dohledu nad subjekty z Celního úřadu pro Jihočeský kraj realizovali kontrolní akci v obci Strážný. Při kontrole nalezli a následně zajistili 627 kusů zboží. Mezi zajištěným zbožím převládali textilní a galanterní výrobky, které prodejce nabízel pod značkami Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Gucci, Red Bull a mnoha dalšími. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena částkou přesahující tři miliony korun.

     O tom, že prodejci padělků pružně reagují na aktuální poptávku svědčí i to, že příslušníci hlídky při kontrole nalezli několik desítek textilních roušek nabízených mimo jiné pod značkami Nike, Louis Vuitton, Volkswagen, Audi, Adidas, a Chanel.

     Zajištěného zboží bylo uloženo ve skladech celní správy.


por. Mgr. Emanuel Breicha
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 727 810 954
fax: +420 386 714 200
e-mail: e.breicha@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky