CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21  České Budějovice

V Českých Budějovicích 04.05.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Záchyt drog na Lipensku

     V době nouzového stavu zajištují celníci celou řadu specifických úkolů souvisejících s ochranou zdraví občanů. Nezapomínají však při tom ani na provádění ostatních kontrol. O tom se mimo jiných přesvědčila i osádka osobního vozidla na Lipensku. 

     Ve úterý 28. dubna příslušníci hlídky mobilního dohledu Celního úřadu pro Jihočeský kraj v obci Loučovice vytipovali ke kontrole vozidlo značky Alfa Romeo, jehož osádku tvořil řidič a čtyři další osoby. Při provádění kontroly služební pes Button opět prokázal své schopnosti. Bez zaváhání značil přítomnost drog. Přímo u řidiče pak příslušníci hlídky nalezli plastový sáček s pervitinem ukrytý v klíčence. Služební pes intenzivně značil i u batohu uloženého na podlaze vozidle. Ten v sobě ukrýval nejen další pervitin a marihuanu, ale i plynovou pistoli. Další drogy se někdo z osádky vozidla pokusil odhodit v blízkosti vozidla. Ani těchto deset sáčků s bílou krystalickou látkou ovšem neuniklo pozornosti příslušníků hlídky. 

   Bezmála dvacet gramů drogového koktejlu složeného z pervitinu, extáze a marihuany  předali celníci spolu se zbraní přivolaným příslušníkům hlídky Policie České republiky. Stejně naložili i s osádkou vozidla. ​


por. Mgr. Emanuel Breicha
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 727 810 954
fax: +420 386 714 200
e-mail: e.breicha@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky