CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21  České Budějovice

V Českých Budějovicích 08.06.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Celníci prodejcům padělků vypustili "Rybník"

Skutečně úspěšný „výlov“ se podařil jihočeským celníkům v rámci celostátní kontrolní akce pod názvem „Rybník“. Ti během ní nalezli a následně z důvodu podezření z porušení práv duševního vlastnictví zadrželi přes tři tisíce kusů zboží.

     V sobotu 5. června provedly hlídky složené z pracovníků odboru Dohledu Celního úřadu pro Jihočeský kraj kontrolní akce celkem na šesti prodejních místech na Vyšebrodsku a Strážensku. Jejich kontrolní činnost byla zaměřena na dozor nad dodržováním povinností a zákazů souvisejících s nakládáním se zbožím porušujícím práva duševního vlastnictví. Ve všech kontrolovaných provozovnách celníci objevili zboží, u něhož vzniklo podezření, že se jedná o padělky nabízené prodejci pod značkami renomovaných firem. Celkem příslušníci hlídek zadrželi 3 230 kusů zboží, jehož hodnota by v případě, že by se jednalo o originály, přesáhla 13 milionů korun. Mezi zadrženým zbožím převládaly textilní a galanterní výrobky, dále obuv a nechyběly ani ochranné roušky. Zadržené zboží prodejci nabízeli pod značkami Tommy Hilfiger, Calvin Klein, BMW, Nike, Adidas, Puma a mnoha dalšími. Zadržené zboží bylo uloženo ve skladech celní správy.

      Samozřejmostí bylo, že příslušníci hlídek byli v průběhu kontrol vybaveni ochrannými prostředky proti onemocnění COVID-19.  Chránili tím nejen sebe, ale i všechny účastníky kontrol. 


por. Mgr. Emanuel Breicha
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 727 810 954
fax: +420 386 714 200
e-mail: e.breicha@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky