CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21 České Budějovice

V Českých Budějovicích 15.12.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Celníci si v jihočeské metropoli opět posvítili na hazard

Příslušníci jihočeského dohledu na subjekty v letošním roce uspořádali celkem 30 kontrol zaměřených na hazard. Z toho se v 7 případech jednalo o nelegální herny, které neměly patřičná povolení k provozování hazardních her. Při kontrolách zadrželi celkem 5 zařízení typu kvízomatu a 7 zařízení typu interaktivní videoloterijní terminál (IVT).

Poslední kontrolou uspořádanou na území krajského města zjistili celníci v jedné z provozoven celkem 4 kusy zařízení typu IVT. Město České Budějovice má v platnosti obecně závaznou vyhlášku, která zakazuje na území města provozování binga, technických her a živých her. Jakékoli provozování těchto her na území města je tedy nelegální.

Podle zákona o hazardních hrách je Celní správa České republiky orgánem vykonávajícím státní správu v oblasti provozování hazardních her. Jednou z mnoha kompetencí celní správy je tak kontrola legálního i nelegálního provozování hazardních her. Nejedná se však pouze o herny či kasina, ve kterých je možno provozovat živou a technickou hru, ale i jiné typy hazardních her, jakými jsou například loterie, kursové sázky, tomboly a turnaje malého rozsahu. Pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj budou v těchto kontrolách pokračovat i nadále. 


por. Bc. Radek Kréda
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 814
e-mail: r.kreda@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky