CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihočeský kraj
Kasárenská 6
370 21 České Budějovice

V Českých Budějovicích 11.10.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihočeský kraj

Maso neznámého původu se na jihu Čech do prodeje nedostalo

Příslušníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj v rámci republikové akce s názvem „ICE“ zaměřené na kontrolu chladicích návěsů a kontejnerů v nákladní dopravě zjistili celkem 174 kg masa a masných výrobků převážených v nevhodných podmínkách.

V dopoledních hodinách na hraničním přechodu Strážný si pracovníci mobilního dohledu ke kontrole vytipovali a zastavili dodávkové vozidlo české imatrikulace. Po otevření nákladového prostoru zjistili, že řidič převáží volně ložené maso a masné výrobky bez jakéhokoli označení. Řidič rovněž nepředložil platné průvodní doklady k přepravovanému zboží.

Na místo přizvaní inspektoři krajské veterinární správy provedeným šetřením zjistili v nákladovém prostoru vozidla volně ložené telecí maso, celá kuřata, masové koule z vepřového masa, sekanou z vepřového masa, plněná střeva a krev v plastových krabičkách o celkové hmotnosti 174 kg. Jelikož maso, masné výrobky a polotovary neměly žádné označení a řidič nepředložil platné průvodní doklady, rozhodli pracovníci veterinární správy o zajištění potravin. Inspektoři dále zjistili, že řidič pro přepravu těchto výrobků nemá potřebnou registraci u krajské veterinární správy.

Na základě zjištěného pracovníci veterinární správy potraviny znehodnotili modrou barvou a rozhodli o jejich následné likvidaci v kafilérii.

Díky jihočeským celníkům se tak masné výrobky neznámého původu nedostaly do prodeje konečným spotřebitelům.  


por. Bc. Radek Kréda
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj
tel: +420 386 714 233
mobil: +420 724 667 814
e-mail: r.kreda@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky