CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 06.03.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Celníci zadrželi vozidlo převážející padělky

        Pravděpodobně padělané módní doplňky v hodnotě převyšující tři čtvrtě milionu korun převážela včera odpoledne skupina Vietnamských státních příslušníků na trase z Brna do Znojma.

        V úterý odpoledne hlídka celníků kontrolovala projíždějící vozidla na trase Brno – Znojmo nedaleko Lechovic. Ke kontrole zastavila také vozidlo Ford s českou státní poznávací značkou.

        Vytipovaným vozidlem cestovaly čtyři osoby – státní příslušníci Vietnamu. Na výzvu celníků vystoupili a umožnili kontrolu interiéru vozu. Nejen zavazadlový prostor, ale i místa pro cestující byla zarovnána černými pytli se zbožím, především textilem.  

        Velká část zboží byla nezávadná, ale mezi ním celníci našli šátky, peněženky a brýle označené ochrannými známkami světových výrobců – Louis Vuitton, Guess, Gucci. Z důvodu podezření, že by se mohlo jednat o padělky, celníci zajistili 140 šátků, 19 peněženek a 23 kusů brýlí. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 850 000 korun.

        Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením, případ převzali pracovníci z odboru Pátrání Celního úřadu pro Jihomoravský kraj, jakožto orgán činný v trestním řízení. V případě prokázání trestného činu pachateli hrozí propadnutí věci, zákaz činnosti případně trest odnětí svobody až na dvě léta.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky