CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 17.10.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Majitel dílny i překupník padělků skončili

Plně vybavenou padělatelskou dílnu i zhotovené padělky v hodnotě přibližně dva a půl milionu korun objevili v pátek celníci při domovní prohlídce v Brně. Akce byla vyvrcholením rozpracovaného případu podezření na nelegální výrobu zboží označeného ochrannými známkami.

Na počátku března letošního roku získali celníci první informace o možné existenci „velkoobchodníka“ s padělky. Ta se později potvrdila a celníci postupně začali rozplétat jednotlivé nitky případu.

Po řadě šetření, domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor se celníci v létě dopátrali k informacím o výhradním dodavateli a zároveň výrobci padělaného zboží, který s velkoobchodníkem úzce spolupracoval. Tento zdroj měl zásobovat svým zbožím největší jihomoravské tržnice.

V pátek 11. října pak celníci přešli do závěrečné fáze realizace případu. Domovní prohlídky a prohlídky nebytových prostor v Brně celníkům potvrdily jejich podezření. V kontrolovaných nemovitostech celníci našli padělatelskou dílnu a v ní devět šicích strojů, 16 paměťových karet na vyšívání, tři nažehlovací lisy, 27 kilogramů textilních štítků a 12 kilogramů táhel zipů s logy ochranných známek, 1 868 cívek nití, šest kilogramů termofólií a 620 kusů textilního zboží označeného ochrannými známkami.

Na místě byly zadrženy čtyři osoby, dvě z nich byly přímo předány Policii ČR pro další porušení zákona. V rámci trestního prověřování případu celní úřad připravuje návrh na zahájení trestního stíhání šesti osob pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky