CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 29.09.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Kamiony převážely ze Slovenska padělané zboží

        Dva kamiony naplněné pravděpodobně padělaným zbožím odhalili v uplynulých dnech celníci na jižní Moravě. Prodejní hodnota originálů by přesáhla 20 milionů korun.

        Při kontrolní činnosti na dálnici D2 ve směru na Brno si celníci vytipovali nákladní vozidlo s přívěsem s polskou státní poznávací značkou. Podle předloženého mezinárodního nákladního listu CMR se mělo jednat o textil ze Slovenska. Po otevření nákladového prostoru však celníci zjistili, že náklad by mohl být původem z Turecka.

        Následně celníci našli v kabině vozu krabičky tureckých cigaret a jeden z řidičů přiznal, že zboží nakládali už v Turecku. Vzhledem ke zjištěným okolnostem se celníci rozhodli pro úplnou vnitřní kontrolu. Zjistili, že převážná většina zboží (textil, etikety, táhla k zipům) je opatřena logy ochranných známek. Z důvodu podezření, že by se mohlo jednat o padělky, celníci zboží zajistili.

        Obdobná situace se odehrála několik dní po té. Opět nákladní vozidlo s polskou státní poznávací značkou převážející textil. Tentokrát řidič předložil dva doklady CMR, a to z Turecka na Slovensko a ze Slovenska do Polska. Jednalo se o náklad prakticky stejného charakteru – textil, obuv, kabelky s logy ochranných známek.

        Z obou kamionů celníci zajistili celkem 19.718 kusů či párů zboží. Pokud se potvrdí podezření, že se jedná o padělky, bude s největší pravděpodobností zabráno a posléze zničeno.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky