CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 21.08.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Odpadní oleje nebo motorová nafta

        Téměř tři tisíce litrů pravděpodobně nezdaněné motorové nafty zajistili jihomoravští celníci na dálnici D1.

        V pátek dopoledne mobilní hlídka celníků kontrolovala vozidla na dálnici D1 ve směru na Prahu. Vytipované vozidlo Citroën Jumper se celníci pokusili dynamickým způsobem zastavit. Jeho řidič se však po zaregistrování vozidla celní správy snažil schovat za jiné projíždějící vozy. I přes tyto potíže celníci nakonec Citroën zastavili a doprovodili na odstavné parkoviště.

        Po sdělení důvodu kontroly celníci podrobili vozidlo důkladné prohlídce. V nákladovém prostoru našli tři plastové kontejnery - „kostky“, které obsahovaly olejovitou tekutinu. Řidič tvrdil, že se jedná o odpadní oleje, ale nebyl schopen předložit žádný nabývací doklad ani doklad prokazující zaplacení spotřební daně.

        Vzhledem k podezření, že by se mohlo jednat o vybrané výrobky podléhající spotřební dani, celníci kontejnery zajistili a odebrali z nich vzorky pro rozbor v celně-technické laboratoři. V případě, že výsledky prokáží, že se jedná o zboží podléhající spotřební dani, bude řidič muset doplatit dlužnou daň a hrozí mu i propadnutí zboží.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky