CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 12.02.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Sklad nezdaněných lihovin a padělků v Brně

        Stovky lahví alkoholu a více než stovka balení pravděpodobně padělků pracího gelu zajistili příslušníci Celního úřadu pro Jihomoravský kraj ve skladovém areálu na okraji Brna.

        V úterý hlídka mobilního dohledu kontrolovala vozidla v okrajové části Brna nedaleko nájezdu na dálnici D1. Před polednem si celníci všimli ženy jedoucí ve voze Audi. Vzhledem k tomu, že věděli, že prodává ve stánku se smíšeným zbožím na tržnici, vydali se za ní.

        Žena vjela do nedalekého skladového areálu, vůz zaparkovala a otevřela jeden ze skladovacích prostorů. Celníci tento moment využili a s jejím souhlasem provedli prvotní obhlídku skladu. Zjistili, že jsou zde mimo jiné uskladněny lahve s lihovinami a také prací gel „Ariel“, který při bližší prohlídce vykazoval znaky padělku. Dle předběžného vyjádření zástupce držitele ochranné známky by se mělo jednat o padělky. Podezřelé zboží – celkem 140 kusů pracího gelu proto převzal policejní orgán celního úřadu k dalšímu šetření. Přibližná prodejní cena originálů by činila přibližně 50 000 korun.

        K 333 lahvím lihovin typu rum, bourbon, absinth majitel nebyl schopen předložit žádné doklady, které by prokázaly řádné zdanění. Celníci proto alkohol zajistili. Únik na spotřební dani by činil téměř 60 000 korun. V případě, že majitel zboží ani dodatečně nedoloží potřebné doklady, zboží propadne ve prospěch státu a bude muset zaplatit dlužnou daň.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky