CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 03.07.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Celníci na jižní Moravě posílí kontroly v terénu

Posílení hlídek v nepřetržitém 24-hodinovém provozu a zintenzivnění kontrol v blízkosti státních hranic je výsledkem jednání zástupců Celního úřadu pro Jihomoravský kraj a vedení Odboru cizinecké policie KŘP Jihomoravského kraje.

S ohledem na zvyšující se záchyty nelegálních imigrantů na jižní Moravě rozhodlo se vedení celního úřadu a odboru cizinecké policie, že je v této situaci nutné koordinovat postup obou bezpečnostních sborů.

Celní úřad prakticky ihned zintenzivní kontroly mobilních hlídek v terénu, které se střídají v nepřetržitém provozu. V rámci běžné kontrolní činnosti zaměřené zejména na pátrání po zboží, které uniklo dohledu celních orgánů, se jejich dohled zacílí i na nelegální imigranty.

Všechny hlídky budou vybaveny nezbytnými informacemi pro identifikaci podezřelých vozidel i osob a v případě jejich záchytu budou postupovat ve spolupráci s cizineckou policií. Obdobně celníci poskytnou policii nezbytnou součinnost při kontrole především nákladních vozidel zajištěných celními závěrami.

Při kontrolách bude využit i mobilní velkokapacitní rentgen, který během několika minut zkontroluje celý kamion. Současně budou také posíleny hlídky se služebními psy. Počty ani lokality nebudou z taktických důvodů zveřejňovány.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 545 573 526
fax: l.temnakova@cs.mfcr.cz
e-mail: +420 602 217 615
Skočit na začátek stránky