CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 08.01.2016


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Marihuana jako dárek pro rodiče?

Téměř pět kilogramů marihuany a půl gramu kokainu zajistili jihomoravští celníci při silniční kontrole vozidel na Mikulovsku.

V úterý odpoledne celníci hlídkovali na silnici I/52 u bývalého hraničního přechodu Mikulov. Ke kontrole zastavili mimo jiné i vozidlo Audi s českou státní poznávací značkou. Dle výpovědi řidiče byla cílem cesty návštěva rodičů v Srbsku.

Na otázku zda převáží alkohol, cigarety případně jiné sledované komodity, odpověděl záporně. Prohlídka vozu a zavazadel však prokázala opak.

V cestovním kufru celníci našli devět igelitových sáčků se sušenou rostlinnou látkou o celkové hmotnosti 4 807 gramů. Orientační narkotest reagoval pozitivně na přítomnost marihuany. Sáček s kokainem o celkové hmotnosti půl gramu byl ukrytý v tašce na toaletní potřeby. Celníci řidiče – Makedonce s bulharským pasem a kontraband zajistili. K případu byla přivolána Celní protidrogová jednotka.

Po zpracování byla věc předána Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu „Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy". V případě jeho prokázání hrozí cizinci propadnutí majetku nebo trest odnětí svobody až na deset let.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky