CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 01.11.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Zvláštní materiál pro výrobu

Celkem 700 kilogramů řezaného tabáku zajistili jihomoravští celníci na dálnici D1 nedaleko Brna. Únik na daních přesáhl dva milióny korun.

Dodávku se slovenskou státní poznávací značkou si v úterý odpoledne celníci vytipovali poblíž sjezdu z dálnice D1 na Holubice. Vydali se proto neprodleně za ní. V momentě, kdy si řidič dodávky všimnul služební Octavie celní správy, začal znatelně zrychlovat. Nicméně ujet se mu nepodařilo. Celníkům se ho povedlo přibrzdit a svést z dálnice na odpočivadlo čerpací stanice na 192,5 kilometru.

Při kontrole řidič odmítl, že by převážel nějaké zájmové zboží. Uvedl, že veze pouze dřevěnou drť pro výrobu OSB desek. Kontrola ovšem prokázala opak. Pět kartonových krabic v sobě ukrývalo řezaný tabák. Řidič popřel, že by o této skutečnosti věděl. Dodávku prý převzal již naloženou v Topoĺčanech a měl ji odvézt do Prahy na čerpací stanici. Žádné doklady ke zboží neměl.

Z důvodu podezření z daňového úniku celníci zboží zajistili. K případu byli přivoláni kolegové z odboru Pátrání Generálního ředitelství cel, kteří případ pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, převzali. Únik na spotřební dani a dani z přidané hodnoty byl předběžně vyčíslen na 2 390 000 korun.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky