CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 11.07.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Celní kontrola odhalila nelegální migranty

Pět nelegálních migrantů objevili jihomoravští celníci při kontrole kamionu v rámci celního řízení na pracovišti v Brně-Slatině.

Přibližně kolem desáté hodiny dopoledne najel do celního prostoru pracoviště celního úřadu v Brně-Slatině ke kontrole kamion z Makedonie. Řidič zde chtěl ukončit režim tranzitu pro zboží (kovové odlitky pro automobilovou výrobu) dovážené dvěma českým a jedné polské společnosti.

Plomby, kterými byl nákladní prostor zajištěn, odpovídaly předloženým dokladům. Při bližším ohledání však bylo zjištěno, že byly porušeny a následně velmi dobře opraveny. Po otevření nákladového prostoru pak celníci uvnitř kromě deklarovaného zboží našli také pět osob.

Žádná z nich neměla u sebe jakékoliv doklady, ale prohlásily, že jsou z Afganistánu. Řidič – Makedonec vypověděl, že o lidech v nákladovém prostoru nevěděl. Vzhledem k tomu, že problematika nelegální migrace nespadá do kompetence Celní správy ČR, byla k případu přivolána Policie ČR. Ta po nezbytné osobní prohlídce cizince převzala k dalšímu šetření.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky