CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 10.02.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Další běženci na jihu Moravy

Další dva nelegální běžence zadržela v sobotu nad ránem hlídka jihomoravských celníků. Čtyři nelegální běženci byli zadrženi na stejném místě minulý týden.

V sobotu brzy ráno procházela hlídka celníků parkoviště u dálnice D2 nedaleko státní hranice se Slovenskem. Kontrolovala řidiče a doklady k přepravovanému nákladu u jednotlivých zaparkovaných kamionů.

Jeden z celníků si všimnul dvojice mužů přicházející od „zelené hranice" se Slovenskem. Vzhledem k podezření, že by se mohlo jednat o nelegální běžence, rozhodli se celníci ověřit jejich totožnost. Komunikace byla velmi složitá, poněvadž pouze jeden z mužů se dokázal částečně domluvit anglicky. Muži byli promrzlí, a tak je celníci odvezli na služebnu a poskytli jim horký čaj.

Postupně se podařilo zjistit, že se jedná o Alžířana a Syřana. Alžířan neměl u sebe žádné doklady a Syřan měl evidenční kartu imigračního tábora v Srbsku. Celníci přes Operační centrum CS ČR zkontaktovali Policii ČR. Hlídka z Odboru cizinecké policie se na místo dostavila přibližně za půl hodiny a muže převzala k dalšímu šetření.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky