CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 08.10.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Nelegální herny pod drobnohledem celníků

Deset nelegálně provozovaných technických herních zařízení zadrželi jihomoravští celníci při kontrole baru nedaleko centra Brna.

Po dvouměsíční přestávce v souvislosti s nouzovým stavem, kdy příslušníci Celní správy ČR společně s ostatními ozbrojenými sbory plnili úkoly na státních hranicích, se skupina celníků dozorující provoz hazardních her opět pustila naplno do své práce. Legální herny až na pár drobných prohřešků jsou prakticky bezproblémové. Většinou se jedná o nepovolenou reklamu, nevyvěšené varování MZ ČR či nepovolené označení provozovny.

Ovšem „byznys" s nelegálním hazardem je pravým opakem. Žádná reklama, žádné označení, zabezpečené či maskované vstupy do herního prostoru, případně možnost dálkového vypnutí herních zařízení. Podobně to vypadalo i v baru, který celníci zkontrolovali na konci září.

Vstup do baru byl opatřen místo kliky „koulí" a zákazníci byli dovnitř vpuštěni dle uvážení obsluhy. Herní prostor byl oddělen od baru a ukryt za sádrokartonovou stěnou. Vstup hráčům umožnila opět obsluha, která měla k dispozici klíč. Uvnitř se nacházelo deset technických herních zařízení, které sice obsluha okamžitě vypla, ale celníkům se podařilo spínač najít. Vzhledem k tomu, že se jednalo o nelegální provozovnu, celníci herní zařízení zadrželi, včetně klíčů k nim a hotovosti k vyplacení výhry.

V letošním roce v jihomoravském kraji celníci zrealizovali 37 kontrol provozování hazardních her, porušení zjistili ve 33 případech a ve 28 případech se jednalo o nelegální hernu. Celkem zadrželi 170 technických herních zařízení, téměř 300 000 korun a 185 eur.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky