CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 20.01.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Rušný začátek týdne jihomoravských celníků

Běženci, kamion v havarijním stavu a zadržené osoby v mezinárodním pátrání, s tím vším se museli vypořádat jihomoravští celníci hned na počátku nového týdne.

V pondělí po poledni projížděla hlídka „mýtařů“ parkovištěm na 56 kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. Těsně za výjezdem na dálnici si všimla dvou mužů, kteří se vydali pěšky po dálnici směrem na Brno. Hlídka muže zastavila, zjistila, že se jedná o cizince bez dokladů totožnosti, a proto je převezli na nejbližší služebnu, kde je předali k dalšímu řízení kolegům z Policie ČR.

Tentýž den přibližně kolem třetí hodiny celníci v Brně realizovali kontrolu zboží dováženého z Turecka. Při kontrole zjistili, že polský kamion je téměř v havarijním stavu. Návěs měl narušenou konstrukci provizorně staženou popruhy a rozbitá koncová světla. Přivolaná hlídka Policie ČR konstatovala navíc zcela sjeté pneumatiky a rozhodla, že vozidlo není způsobilé provozu a nesmí pokračovat v cestě.

Večer na dálnici D2 zkontrolovala hlídka celníků dodávku se srbskou registrační značkou. Při kontrole dokladů totožnosti a následném prověření v databázích bylo zjištěno, že srbský řidič je v pátrání Schengenského informačního systému. Po ověření nezbytných údajů byl muž zadržen a předán Policii ČR.

Dalšího hledaného muže zadrželi celníci na parkovišti na 207 kilometru dálnice D1. Osobní automobil s polskou registrační značkou řídil muž bez dokladu totožnosti s moldavským řidičským průkazem. Prověřením přes operační centrum celní správy bylo zjištěno, že na Moldavana byl vydán mezinárodní zatýkací rozkaz vydaný Interpolem, a navíc se jedná o nebezpečnou osobu. Muž byl zadržen a během krátkého času skončil v rukou Policie ČR.

 


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky