CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 14.04.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Celníci na jižní Moravě "vybrali" další herny

Tři herny provozující nelegální hazard rozkryli v několika uplynulých dnech jihomoravští celníci. Zadrželi 16 technických herních zařízení a hotovost 32 000 korun.

Dvě kontroly zaměřené na nelegální provozování hazardních her se uskutečnily v sobotu v širším centru Brna. Jednalo se o provozovny typu „baru“, které ve svých prostorech umožnily bez platného povolení hrát hazardní hry.

V prvním případě se jednalo o bar „pouze na oko“, poněvadž zde neprodávali žádné nápoje ani pochutiny, ale vnitřní prostory byly zaplněny pouze herními automaty. Ve druhém případě se jednalo o podnik, ve kterém je možné sice legálně uzavírat sázky a tipy na různá sportovní utkání, ale ve skrytém prostoru v rozporu se zákonem také provozoval hazardní hry. Na obou místech celníci zadrželi po sedmi technických herních zařízení, klíče a čipy k těmto zařízením a navíc 28 900 korun.

V úterý se celníci zaměřili na nelegální hernu na Blanensku. Opět se jednalo o bar, který byl veřejnosti běžně dostupný. Uvnitř v odděleném prostoru byla umístěna dvě technická herní zařízení k jejichž provozu nebylo vydáno řádné povolení. Celníci je proto zadrželi, včetně klíčů k nim a hotovosti 1 300 korun.

Od začátku roku celníci v rámci Jihomoravského kraje realizovali 19 kontrol, z toho čtyři byly zaměřeny na legální provozovatele hazardních her a 15 na ty nelegální. V hernách zadrželi celkem 65 technických herních zařízení a 136 000 korun.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky