CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Karlových Varech 19.09.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Celníci odhalili další padělatelskou dílnu

V závěru minulého týdne odhalili celníci z odboru Pátrání Celního úřadu pro Karlovarský kraj již šestou ilegální padělatelskou dílnu textilního zboží.

Při akci REPETENT zaměřené na distribuci a výrobu padělků textilu provedli celníci domovní prohlídku v rodinném domě v Kynšperku nad Ohří. V přízemí domu objevili výrobnu padělků textilu, která byla vybavena vysokorychlostním šestiramenným vyšívacím strojem, který v době zákroku obsluhovala jedna osoba. Na místě celníci zajistili téměř tisíc kusů již padělaných oděvů nebo oděvů k padělání přímo připravených. Hodnota zajištěného zboží byla vyčíslena částkou dosahující téměř dvou miliónů korun.

Mimo akci REPETENT navíc karlovarští celníci nalezli při silniční kontrole v jednom z kontrolovaných vozidel 230 kusů padělků textilu opatřených např. logy Jack Wolfskin, Armani či Diesel. Cena originálního zboží by v zajištěném množství dosáhla jednoho milionu korun.

Na obou případech se dále pracuje. Za přečin porušování práv k ochranné známce a jiným označením hrozí pachatelům odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.


Ing. Roman Bučil
vedoucí odd. Právních a správních činností
CÚ pro Karlovarský kraj
tel.: 353 248 219
mobil: 602 635 622

Skočit na začátek stránky