CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Karlových Varech 25.11.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Karlovarští celníci zabavili na tržištích padělky za miliony

Koncem minulého týdne zajistili celníci z oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj zboží za téměř osm milionů korun. Zaměřili se na největší tržiště v regionu.

V areálu tržiště ve Svatém Kříži v obci Cheb zajistili 245 ks náramkových hodinek, 215 ks bižuterie a 53 ks dětských panenek v celkové hodnotě originálního zboží téměř dva miliony korun. Zajištěné výrobky byly důvodně podezřelé z porušení některých práv duševního vlastnictví a z klamavých obchodních praktik vůči spotřebiteli.

V obci Potůčky byly na tamním tržišti v rámci kontrolní činnosti zajištěny ze stejných důvodů další výrobky, konkrétně se jednalo o 18 ks náramkových hodinek a 19 ks šperků (prsteny a náramek), a to v celkové hodnotě tři a půl milionu korun.

Další kontrola proběhla v závěru týdne v obci Cheb na tržišti Dragoun, kde celníci odhalili v neoznačeném prodejním místě, které sloužilo jako sklad, textilní zboží, u něhož pojali podezření, že se jedná o zboží porušující práva duševního vlastnictví různých majitelů ochranných známek. Jeho hodnota byla vyčíslena na více než dva miliony korun.

Zboží bylo hlídkou zajištěno a případ byl předán k dalšímu šetření právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.


nprap.Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz

Skočit na začátek stránky