CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 18.08.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Další úspěšné akce karlovarských celníků

Začátkem srpna zadrželi karlovarští celníci při kontrole prodejny v Habartově větší množství cigaret i tabáku bez platných tabákových nálepech a alkoholu bez prokázaného zdanění. Minulý týden v areálu tržnice Asia Dragon Bazar Svatý Kříž zajistili nelegální zboží (obuv, hodinky, textilní a galanterní zboží) za téměř sedm miliónů korun.
 
Na začátku srpna kontrolovali příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj prodejnu v Habartově na Sokolovsku. V nabízeném sortimentu zboží objevili vybrané výrobky, ke kterým prodejce neměl faktury prokazující zdanění zboží. Při další kontrole skladových prostor byly nalezeny tři černé igelitové pytle a papírové krabice plné cigaret, tabáku a alkoholu. Jednalo se o více než čtyřicet tisíc kusů tabákových výrobků a téměř deset kilogramů sypaného tabáku značky Golem v 97 baleních, vše bez platných tabákových nálepek, a téměř sto padesát lahví alkoholu. Vzorky lihovin byly zaslány k rozboru do celně technické laboratoře. Zboží v hodnotě téměř dvě stě tisíc korun bylo zadrženo.

Koncem minulého týdne při akci BLUDIŠTĚ-2 byla oddělením odhalování trestné činnosti na základě příkazu soudce provedena prohlídka vytipovaného prostoru v areálu tržiště v katastru obce Cheb - Háje. Celníci odhalili tajný skladovací prostor, se skrytým vstupem a důmyslně zabudovaným nášlapným otevíracím mechanismem, kde pak našli a zajistili nelegální zboží v celkové hodnotě téměř sedm milionu korun. Jednalo se o 58 párů obuvi, 252 kusů textilního a galanterního zboží a 156 kusů hodinek neoprávněné označených ochrannými známkami renomovaných výrobců (např. Nike, Louise Vuitton, Michael Kors, Prada, adidas, Puma, Rolex, Breitling). Dále celníci objevili samostatná loga ochranných známek určená k nalepení, nažehlení, nebo mechanickému připnutí při zhotovování padělků.
Zboží bylo zajištěno. Pachatel může být potrestán odnětím svobody až na dva roky, zákazem činnosti nebo propadnutím věci či jiné majetkové hodnoty.


nprap. Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz

Skočit na začátek stránky