CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 20.03.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Karlovarští celníci opět zajistili nelegální zboží

Ve včerejších odpoledních hodinách zajistili karlovarští celníci na tržišti Dragoun v Chebu
nelegální zboží v hodnotě více než čtyři miliony korun.

Pracovníci odboru pátrání na základě příkazů soudkyně Okresního soudu v Chebu provedli prohlídky vytipovaných prostor a pozemků v katastru města Cheb. Akce pod krycím názvem PATRONKA byla velmi úspěšná, v nalezených utajených skladovacích prostorech tržiště Dragoun celníci zajistili celkem 195 640 kusů cigaret různých značek opatřených tabákovými nálepkami Ukrajiny, Běloruska, Polska, Moldávie a For Duty Free Only, dále pak objevili 153 ks maloobchodních balení tabáku značek Golden a Golem o celkové čisté hmotnosti více než 22 kg bez označení tabákovými nálepkami.

Kromě cigaret a tabáku celníci zajistili více než dva tisíce kusů textilního a galanterního zboží neoprávněně označeného ochrannými známkami renomovaných výrobců např. Adidas, Nike, Armani, Hugo Boss a dalších.

Zboží bylo zajištěno a uskladněno ve skladových prostorech Celní správy. Za spáchání přečinů porušení práv k ochranné známce a porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží hrozí třem podezřelým osobám trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.


nprap.Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky