CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 03.04.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Opět ta červená nafta

Koncem minulého týdne prováděli karlovarští celníci kontrolní činnost na pozemních komunikacích v okrese Cheb. Při kontrole motorového vozidla Volkswagen Transporter zjistili, že se v jeho nákladovém prostoru nachází 4 plechové sudy o objemu 200 litrů obsahujících kapalinu červené barvy. Řidič vozidla nebyl schopen na výzvu celníků předložit doklady prokazující zdanění vybraných výrobků podle zákona o spotřebních daních. Celníci ze sudů odebrali vzorky a zboží o celkovém objemu 800 litrů zajistili.

Červené nafta je určena výhradně pro výrobu tepla. Z důvodu nižší ceny je však podvodně používána pro pohon motorových vozidel. Pokud kontrolovaná osoba neprokáže, v souladu se zákonem o spotřebních daních, zdanění přepravovaného topného oleje na území České republiky, celní správa jej zajistí a vyměří spotřební daň, která činí 10,95 korun za litr. Zajištěný topný olej pak propadne ve prospěch státu.

Celní správa se na kontroly stále zaměřuje. V souvislosti s dovozem lehkých topných olejů proběhla v minulém týdnu i akce v rámci týmu Kobra – odkaz na tiskovou zprávu zde.

por. Mgr. Lucie Foltová
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 263
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: LFoltovaMgr@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky