CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 17.02.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Výsledky karlovarských celníků za rok 2016

​Karlovarští celníci měli v loňském roce opět napilno. Nevybírali pouze clo, daně a ostatní poplatky, ale bojovali proti daňovým únikům a prováděli další kontrolní činnosti dle svěřených kompetencí.

 

V minulém roce vybrali na cle ze zboží dovezeného ze zemí mimo EU téměř 22 milionů korun, na spotřební dani, která patří k významným příjmům státního rozpočtu, inkasovali 628,5 milionů korun.

 

Úspěšný rok mají za sebou i pracovníci odboru Správy příjmů a vymáhání. Celkově v roce 2016 vybrali v rámci dělené správy přes 201 milionů korun.

 

Dále v celních skladech skončily cigarety a tabák, minerální oleje a lihoviny, jejichž majitelé neprokázali jejich řádné zdanění. Zabránili tak celkovému úniku na daních a dalších poplatcích ve výši přesahující 5,3 milionů korun.

 

Při kontrolách zpoplatnění dálnice D6 na úseku od Karlových Varů do Chebu zjistili 463 případů nezaplaceného mýta a 1 743 případů chybějícího dálničního kuponu. Za tyto přestupky uložili řidičům pokuty za více než dva miliony korun. Přes jednu třetinu z této částky zaplatili řidiči pomocí platebních terminálů, kterými jsou vozidla celní správy vybavena.

 

Při kontrolách vnitřního trhu s cílem ochránit spotřebitele se karlovarští celníci loni zaměřovali nejen na tržnice, ale také na kamenné obchody. Zajistili padělky či napodobeniny značkového zboží a pirátských nahrávek na CD a DVD, u kterých by hodnota originálních výrobků dosahovala částky 35 milionů korun.

 

V rámci spolupráce s německými kolegy odhalili karlovarští celníci přes sto případů převozu omamných a psychotropních látek, které by na černém trhu dosáhly hodnoty přesahující tři miliony korun.


por. Mgr. Lucie Foltová
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 262
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: LFoltovaMgr@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky