CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 21.09.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Celníci na tržnici zajistili zboží za více než 17 milionů korun

​V úterý 18. září karlovarští celníci opět kontrolovali stánky v areálu tržnice Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž.

Zaměřili se především na dodržování práv duševního vlastnictví. V prostoru před stánky i v nich opět našli zboží, u kterého je podezření, že tato práva porušuje. Tentokrát však zajistili zboží i ze dvou příručních skladů, kde obchodníci nabízejí zboží vybraným zákazníkům, a které nestihli během příjezdu celníků zavřít. Sklady byly doslova napěchovány botami, kabelkami a dalším zbožím, které stánkaři nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Nike, GUCCI, Michael Kors, Lacoste, Louis Vuitton, adidas a další.

Při konečném součtu zajistili karlovarští celníci téměř 3 000 kusů galanterních či textilních výrobků a obuvi důvodně podezřelých z porušení některých práv duševního vlastnictví. Hodnota originálních výrobků by činila více než 17 milionů korun.

Obchodníci chebské tržnice jsou zřejmě nepolepšitelní. Karlovarští celníci jen od ledna letošního roku zajistili v tomto areálu zboží za více než 40 milionů korun. V kontrolách a boji proti prodeji padělků, a to nejen na Svatém Kříži, budou celníci pokračovat i nadále.

Celníci i tentokrát zboží zajistili a předali k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.


nprap. Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky