CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 05.06.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Drogy v poštovní zásilce

Karlovarští celníci objevili v poštovní zásilce více než 50 tablet extáze
 

Na konci března kontrolovali karlovarští celníci na pobočce České pošty v Chebu poštovní a balíkové zásilky ze západní Evropy. Při kontrole pomáhal služební pes speciálně cvičený na vyhledávání OPL. Ten označil několik poštovních vaků. Celníci pojali podezření, že zásilky neobsahují pouze písemná sdělení, ale i zakázané zboží. 

Po otevření jedné ze zásilek našli přeložený bílý list papíru, do něhož byla vložena zatavená fólie. Ta obsahovala průhledný zatahovací PVC sáček s 51 kusy neznámých tablet. Po provedení zkoušky narkotestem  se podezření potvrdilo, byly tam tablety extáze.

Celníci případ oznámili a předali oprávněnému policejnímu orgánu, jímž je Generální ředitelství cel, Odbor – Pátrání Plzeň. Ten zahájil úkony v trestním řízení a ustanovil osobu, která porušila zákonem chráněný zájem na ochranu společnosti a lidí proti možnému ohrožení omamnou nebo psychotropní látkou.

Zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že byl spáchán přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Za uvedený přečin hrozí osobě trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, nebo peněžitý trest. Případ byl předán Policii ČR.

Celníci nezajistili v zásilkách drogy poprvé – viz https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-karlovarsky-kraj/tiskove-zpravy/2018/Stranky/drogy-na-poste-v-chebu.aspx
 
Kontroly poštovních zásilek budou probíhat i nadále.


nprap. Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky