CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 16.11.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Kontroly na tržnicích pokračují

​Karlovarští celníci v první polovině listopadu provedli tři kontroly stánků v areálu tržnice Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž.

Zaměřili se především na dodržování práv duševního vlastnictví. V prostoru před stánky i v nich opět našli zboží, u kterého je podezření, že tato práva porušuje.

Na začátku listopadu v areálu tržnice zajistili 185 kusů kabelek, peněženek, batohů a opasků v hodnotě originálních výrobků ve výši přes dva miliony korun.
Následující týden provedli další kontrolu, při které zajistili více než 600 kusů obuvi a textilního zboží. V tomto případě by originální hodnota také přesahovala dva miliony korun.
Prodejci zboží nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Michael Kors, Louis Vuitton, MCM, Prada, GUCCI, Lacoste, Nike či adidas.

Zatím poslední kontrola proběhla tento týden. I tentokrát celníci byli v boji proti prodeji padělků úspěšní. V tomto případě se zaměřili na prodej CD a DVD nosičů se záznamem. Zajistili téměř tři a půl tisíce kusů nedovolených napodobenin. Hodnota v případě těchto originálních výrobků by dosáhla více než 1,5 milionu korun.

Stánkaři jsou nepolepšitelní. Přestože jim hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Karlovarští celníci podobné případy řeší opakovaně.

Za letošní rok pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj zajistili již více než 18 tisíc ks zboží porušujícího práva duševního vlastnictví v celkové hodnotě téměř 75 milionů korun.


nprap. Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky