CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 09.05.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Dubnové kontroly na tržnicích

Karlovarští celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. Během měsíce dubna provedli další čtyři pozitivní kontroly na tržnicích v areálu tržnice Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž a v obci Boží Dar, při nichž zajistili zboží, jehož hodnota by v ceně originálních výrobků dosahovala téměř 14,5 milionu korun. 

V prostorách před stánky i v nich zajistili více než 2 000 kusů textilu, obuvi a galanterního zboží, jež vykazovalo znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví.
 
U jedné z kontrol našli celníci zboží také v příručních skladech, kde obchodníci nabízejí zboží vybraným zákazníkům, a které nestihli při příjezdu celníků zavřít. Sklady byly doslova napěchovány textilem, kabelkami a dalším zbožím, které stánkaři nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Nike, adidas, GUCCI, Michael Kors, Lacoste, MCM, Armani, Polo, Crocs a další.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Karlovarští celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále.

Od začátku letošního roku zabránili pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prodeji padělků či napodobenin zboží, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř 68 milionů korun.


nprap. Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky