CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 05.09.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Karlovarští celníci zajistili drogy v poštovních zásilkách i při kontrolách na silnicích

​Karlovarští celníci pokračují v kontrolách přeshraniční přepravy, při nichž, také ve spolupráci s německými kolegy, zajistili od června do srpna drogy v hodnotě téměř 800 tisíc korun.

Pracovníci mobilního dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj se v rámci součinnostních   kontrolních akcí s německými kolegy zaměřují především na odhalování nelegální přeshraniční přepravy zboží.

Společné kontroly čeští a němečtí celníci provádějí pod pracovním názvem COOPERATION DE střídavě na území obou států na pozemních komunikacích, ve vlacích, v okolí tržnic či na poště, kde kontrolují poštovní zásilky. Při kontrolách pomáhají také služební psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek.

Od června do srpna zajistili celníci v příhraničí drogy za téměř 800 tisíc korun. Alarmující je nejen zajištěné množství drog, ale také vynalézavost jejich ukrytí i široká škála druhů drog.

V 90 případech objevili celníci téměř 450 ks tablet extáze, 200 g marihuany, 190 g pervitinu, bezmála 130 ks tablet LSD, 95 g amfetaminu a několik gramů kokainu, hašiše a lysohlávek. Případy byly předány k dalšímu řízení.

Přeprava jakéhokoliv množství omamných či psychotropních látek, i v poštovních zásilkách, je trestným činem. Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále.


nprap. Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky