CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 07.10.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Karlovarští celníci na tržnicích zajistili zboží za miliony korun

​Karlovarští celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. Od června do září provedli dalších sedm pozitivních kontrol na tržnicích v areálu tržnic Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž, Lipový Dvůr v Aši a v obci Potůčky.

Zajistili bezmála 1 700 kusů zboží, jehož hodnota by v ceně originálních výrobků dosahovala téměř 4,5 milionu korun

Obchodníci jsou vynalézaví a vždy se rychle přizpůsobí dané situaci. Tentokrát v prostorách před stánky i v nich prodávali nejen různé mikiny, trička, obuv či galanterní zboží, ale také textilní roušky, a to vše nabízené jako originály světoznámých značek, např. Salomon, Puma, Nike, adidas, Calvin Klein, GUCCI, Michael Kors, Louis Vuitton a další.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí.

Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. Celníci případy předali k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Pokud by se prokázalo, že se jedná o padělky, hrozí pachatelům přestupku pokuta až do výše 10 milionů korun. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, bude zboží   zlikvidováno.

Od začátku letošního roku, a to i přesto, že na jaře, v době nouzového stavu, se karlovarští celníci zapojili do kontroly hranic a na tržnicích byly stánky zavřené, zabránili pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prodeji padělků či napodobenin zboží, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř 7,5 milionu korun.


nprap. Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky