CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 20.04.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Karlovarští celníci zajistili více než 200 gramů pervitinu

Karlovarští celníci na konci minulého týdne zajistili při náhodné kontrole více než 200 gramů metamfetaminu, známého jako pervitin.

V pátek 16.4.2021 prováděla mobilní hlídka karlovarských celníků kontrolní činnost zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu v souvislosti s dovozem, vývozem, nebo tranzitem zboží.  V Karlových Varech, na ulici Sokolovská u autobusové zastávky, si ke kontrole vytipovali a následně zastavili osobní vozidlo značky LANCIA Delta černé barvy, jež řídil vietnamský řidič. Na dotaz, zda se ve vozidle nachází nějaké zboží, odpověděl, že ne. Celníci přistoupili k fyzické kontrole vozidla, na pomoc si přivolali také psovoda se služební fenou Hella Sherak. Psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek často celníkům při kontrolách pomáhají. Hella označila dveře řidiče, v nichž celníci nalezli v novinách zabalený igelitový sáček se strunovým uzávěrem obsahující bílou krystalickou látku.
Následně hlídka celníků podrobila krystalickou látku testu, pomocí detekčního spreje Detect 4 Drugs, reagující jako metamfetamin (známý jako pervitin). Celkové množství zajištěné látky činilo 208,8 g včetně obalů, hodnota drogy by na černém trhu dosáhla více než 200 tisíc korun.
Hlídka poté dokončila prohlídku vozidla, při které další látky podléhající zákazům a omezením nenalezla. K případu byla povolána Policie ČR, celníci vietnamského řidiče se zajištěnými drogami předali, pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření v rámci trestního řízení.


nprap. Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky