CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 23.11.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Karlovarští celníci pokračují v kontrolách hazardu

Karlovarští celníci provedli od začátku letošního roku bezmála 40 kontrol provozování hazardních her, ve dvou případech obsluhovala hernu osoba zapsaná v Rejstříku vyloučených osob.  

Jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky je kontrola provozování hazardních her. Příslušníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj vykonávají dozor v oblasti provozování hazardních her podle zákona o hazardních hrách a souvisejících předpisů. Zaměřují se jak na legální, tak i na nelegální provozování hazardních her. 

Zatímco nelegálního hazardu v Karlovarském kraji v poslední době výrazně ubylo, přibylo případů, kdy se porušení zákona dopouštějí provozovatelé hazardních her legálních.

Z celkového počtu 37 provedených kontrol v karlovarském regionu od začátku letošního roku prokázali karlovarští celníci v 17 případech legálním provozovatelům pochybení, 6 případů mají rozpracovaných.  

Nejčastěji se jednalo o nedodržení povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru, čímž byla mimo jiné umožněna účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let. 

V několika případech bylo zjištěno, že se osoby, jež pro provozovatele vykonávají činnosti či úkoly související s provozováním hazardní hry, samy účastnily hazardní hry na technickém zařízení v herním prostoru, čímž zákon porušily.  

Při posledních dvou kontrolách, provedených začátkem listopadu, se karlovarští celníci setkali poprvé s tím, že se v herním prostoru nacházela osoba zapsaná v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách, jednalo se přímo o obsluhu herny. 

Všechny výše uvedené případy předali celníci k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Za uvedené přestupky lze provozovatelům hazardní her uložit pokuty do výše 3 000 000 Kč.











nprap. Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky