CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 24.05.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Karlovarští celníci zajistili další alkohol bez dokladů

Karlovarští celníci zajistili od začátku letošního roku ve svém regionu více než 1 500 lahví alkoholu bez dokladů.   

V průběhu měsíce května prováděli v karlovarském regionu mimo jiné kontroly zaměřené na ochranu vnitřního trhu a spotřebitele. Zaměřili se nejen na restaurace a hospody, ale také na tzv. „večerky“ a další prodejny. Vzhledem k tomu, že se stále opakuje stejný scénář, kdy se na pultech prodejen objevuje nezdaněný alkohol, zajímali se celníci nejen o správné značení alkoholu kontrolními páskami, ale také o to, zda prodejci mají k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění. Jen od začátku května odhalili karlovarští celníci v prodejnách bezmála 300 lahví alkoholu bez dokladů.  

Příslušníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj zajistili v provozovnách karlovarského regionu od začátku letošního roku téměř 1 000 litrů (více než 1 500 lahví) alkoholu bez dokladů. Kontrolované osoby nepředložily k části lihovin doklady prokazující jejich zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních. V jedné z prodejen celníci dokonce odhalili několik lahví bez kontrolních pásek, čímž prodejce porušil zákon o povinném značení lihu. 

Případy budou předány na daňové oddělení k doměření spotřební daně a dalšímu šetření na právní oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.


nprap. Lenka Havelková
tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
fax: +420 353 248 200
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky