CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži 11.03.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina 

Celníci zajistili cigarety v tajných schránkách autobusu

Od 2. do 8. března probíhala akce oddělení mobilního dohledu Celního úřadu pro Kraj Vysočina, zaměřená na nelegální přepravu zboží v dopravních prostředcích, používaných pro linkovou a příležitostnou přepravu osob.

Vytipovaná vozidla byla odkláněna z dálnice D1 na parkoviště celního úřadu, kde se prováděla úplná celní kontrola za pomoci vysokozdvižné plošiny, která umožňuje také kontrolu střech autobusů a v nich umístěných klimatizačních jednotek, které bývají používány jako skrýše pro nelegální přepravu zboží. Do akce byl zapojen psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání omamných a psychotropních látek a tabáku.

Dne 8. března byl podroben kontrole vytipovaný autobus ukrajinské imatrikulace. Asistoval i služební pes, který označil v zavazadlovém prostoru nad zadní nápravou v konstrukci dvě místa. Kontrolou se ukázalo, že se jednalo o tajné schránky, které ukrývaly na 4000 kusů cigaret. Krabičky cigaret zn. Prima byly označeny ukrajinskými kolky. Zboží bylo zajištěno, únik na cle a daních byl předběžně vyčíslen na 9000 korun.

Akce probíhala ve spolupráci s příslušníky odboru Cizinecké policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.


por. Bc. Hana Semorádová
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 403
mobil: +420 601 587 507
fax: +420 567310050
e-mail: h.semoradova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky