CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži 25.02.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina 

Celníci na Vysočině zajistili 857 tablet s obsahem efedrinu

Při provádění kontrolní činnosti hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Kraj Vysočina zajistila 857 tablet obsahujících efedrin.

V odpoledních hodinách 23. února probíhala běžná kontrola na dálnici D1 ve směru na Prahu. Bylo vytipováno vozidlo zn. Škoda Octavia české imatrikulace a následně zastaveno na 162 km u Velké Bíteše. Ve vozidle cestovali jeden občan slovenské a jeden české národnosti.

Na otázku hlídky ohledně dovozu zboží odpověděl řidič vozidla záporně. Celníci provedli úplnou celní kontrolu vozidla, při kontrole vnitřního prostoru auta nalezli pod zadními sedadly dva plastové sáčky s volně loženými tabletami neznámé značky. V jednom sáčku se nacházely tablety bílé a v druhém tablety červené barvy. Oba orientační testy NIK pozitivně reagovaly na efedrin, který je zneužíván k výrobě pervitinu. Cestující se ke zboží nepřihlásili a tvrdili, že mají auto pouze půjčené od kamaráda. Přivolaná výjezdová skupina Policie ČR z obvodního oddělení ze Žďáru nad Sázavou si případ převzala k dalšímu šetření.  Pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami hrozí mladíkům trest odnětí svobody v délce jednoho až pěti let nebo peněžitý trest.


por. Bc. Hana Semorádová
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 403
mobil: +420 601 587 507
fax: +420 567310050
e-mail: h.semoradova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky