CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži 29.07.2016


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Celníci zastavili vozidlo s ne-mraženým masem

Vietnamce převážejícího mražené masné výrobky v dodávce, která nesplňovala podmínky jejich přepravy, zastavili na dálnici D1 pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina. 

Při kontrole nákladního prostoru vozidla Iveco s českou imatrikulací bylo zjištěno, že se v něm nachází tuna kuřecího masa brazilského původu, 60 kilogramů krevet, 36 kilogramů mušlí a 17 kilogramů tuňáka. To vše volně loženo na podlaze, nikoliv v mrazicím boxu. K případu proto byla přivolána Krajská veterinární správa, do jejíž kompetence podezření z porušení veterinárních předpisů při přepravě mražených živočišných produktů spadá.   

 

Dvě stě a jednu láhev alkoholu zajistila hlídka Celního úřadu pro Kraj Vysočina v obchodě Potravin v Polné. Stalo se tak proto, že kontrolovaná osoba skladovala a prodávala lihoviny bez dokladu o prodeji prokazujícího zdanění vybraných výrobků. Od začátku roku zaznamenali celníci z Vysočiny 33 zajištění nezdaněného alkoholu, se souhrnným únikem na spotřební dani ve výši přesahující 100 tisíc korun.  

 


prap. Richard Zeman
Zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 427
fax: +420 567 310 050
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky