CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži 09.10.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Vezl líh a ujížděl celníkům

​Ve čtvrtek 5. října si hlídka Celního úřadu pro Kraj Vysočina na dálnici D1 vytipovala ke kontrole osobní vozidlo Opel Vectra, které chtěla zastavit na odstavném parkovišti na 111. kilometru ve směru na Prahu. Na světelný panel s pokynem „Následuj mě" ovšem řidič nereagoval, po odbočení celníků k parkovišti prudce sešlápl plynový pedál a z odbočovacího pruhu se vrátil zpět na dálnici.

Ujíždějící vozidlo sjelo z dálnice na 104. kilometru a vydalo se směrem na Štoky, na exitu 112 na dálnici zpět najelo ve směru na Brno a opustilo ji po 7 kilometrech u Velkého Beranova. Dále vysokou rychlostí pokračovalo přes Rytířsko, Zhoř a Stáj, za níž odbočilo na Chroustov a přes Pavlov, Zahradiště a Netín se blížilo Velkému Meziříčí.

Před obcí Kochánov, v těsné blízkosti D1, skončila čtyřicetiminutová honička zablokováním silnice služebním vozem Policie České republiky, se kterou celníci při stíhání ujíždějícího vozidla komunikovali. Sedmačtyřicetiletému Čechovi byla po zastavení vozidla přiložena pouta. Svou agresivní jízdou ohrožoval zdraví své spolujezdkyně a při projíždění obcemi také několika kolemjdoucích osob. Podvečerní honička v silném větru a lijáku se naštěstí obešla bez zranění a poškození vozidel. 

Po otevření zavazadlového prostoru a sejmutí dvou přikrývek bylo nalezeno deset plastových kanystrů o objemu 30 litrů a řidič k obsahu 300 litrů uvedl, že se jedná o čistý líh, který vezl z Českého Těšína do Prahy. V prostoru zadních sedadel navíc celníci ve dvou cestovních taškách našli 15 kartonů cigaret různých značek bez tabákových nálepek. Zajištěné vybrané výrobky se nyní podrobují expertize v Celní technické laboratoři a případ dále šetří Odbor pátrání.


prap. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
fax: +420 567 310 050
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky