CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 28.05.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Cestou k technoparty prošli celní protidrogovou kontrolou

Během uplynulého víkendu probíhala na soukromém pozemku v katastru obce Meziříčko na Třebíčsku technoparty s účastí přibližně 1 700 osob. Bezpečnostního opatření ze strany Krajského ředitelství policie kraje Vysočina se v rámci součinnosti zúčastnili také příslušníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina, kteří měli svá stanoviště na strategických komunikacích, po kterých mířili do místa konání návštěvníci technoparty.

Celníci měli na místech kontroly k dispozici tři speciálně vycvičené služební psy na vyhledávání omamných a psychotropních látek a také mobilní spektrometr, který dokáže téměř ihned detekovat stopy po prekurzorech či drogách. A byli úspěšní – při kontrolách šesti osobních vozidel na silnici I/38 zajistili větší množství drog.

V pátek kolem devatenácté hodiny kontrolovali celníci na silnici v katastru obce Horky osobní vozidlo VW Golf. Se služebním psem provedli kontrolu všech pěti osob, které ve voze cestovaly. U třiačtyřicetiletého spolujezdce nalezli větší množství podezřelých sáčků a k tomu  devatenáct gramů marihuany a téměř čtyřicet gramů pervitinu. Muže si na místě převzali kriminalisté z odboru obecné kriminality, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky. Menší množství drogy u sebe měli i další dva spolujezdci – u jednoho celníci objevili přes sedm gramů zelené sušiny, která po testu vykazovala THC a u druhého menší množství pervitinu a téměř pět gramů zelené sušiny, která po testu také vykazovala THC.

V dalších vozidlech celníci dohromady zajistili dalších šedesát gramů marihuany, po dvanácti gramech látek Metamfetamin a Amfetamin, tablety extáze a „psaníčko" LSD. Ke všem případům byli následně přivoláni příslušníci policie kraje Vysočina.

 


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
fax: +420 567 310 050
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky