CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 12.04.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Na Vysočině proběhla společná protidrogová akce Celní správy a Policie ČR

Od 8. do 11. dubna probíhala v areálu Celního úřadu pro Kraj Vysočina bezpečnostně preventivní akce s názvem Crocodilius, jejíž primárním cílem na strategickém místě u dálničního exitu 112 bylo odhalení nelegální přepravy omamných a psychotropních látek, prekurzorů drog a finanční hotovosti na tzv. severní větvi Balkánské trasy.

A to v součinnosti Celní správy a Policie České republiky v rámci projektu Evropské unie. V akci byly Celní protidrogová jednotka, Národní protidrogová centrála, mobilní hlídky celních úřadů pro kraje Vysočina, Pardubický a Zlínský a také dopravní a cizinecká policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. 

Vytipovaná vozidla byla z dálnice D1 směrována do areálu vysočinského celního úřadu ve Stříteži, kde byli všichni pasažéři podrobeni kontrole totožnosti v tzv. Schengenbusu a vozy důkladné vnitřní kontrole – fyzické, prostřednictvím velkokapacitního rentgenu, ručního rentgenu a stěr na omamné a psychotropní látky. V činnosti byli rovněž služební psi vycvičeni na hledání drog, tabáku a bankovek.

Důkladně kontrolovány byly kamiony, dodávky, autobusy a osobní automobily, hlavní zacílení bylo na vozidla jedoucí z provincií poblíž syrských hranic a balkánských zemí. Celkem bylo provedeno 185 kontrol, 10 z nich dopadlo pozitivním výsledkem.

Odhaleny byly dvě tajné skrýše v dutinách vozidla, které mohou sloužit k nelegální přepravě omamných a psychotropních látek, zajištěno 126 kartonů cigaret s bulharskou kontrolní nálepkou a od dlužníků z evidence CEPAN vybráno 30 tisíc korun. Další pokuty vybrali policisté z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
fax: +420 567 310 050
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky