CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 23.12.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Netradiční předvánoční záchyt celních „mýtařů“

Poněkud netradiční prohřešek musela při kontrole nového mýtného systému dva dny před Štědrým dnem řešit hlídka Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

V neděli 22. prosince v dopoledních hodinách zastavili příslušníci mobilní jednotky Cizinecké policie na 153. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu dodávkové vozidlo Citroën Jumper rakouské imatrikulace. Řidič i jeho spolujezdec byli přitom z Turecka. Kvůli zápachu a podezření z porušení hygienických a veterinárních předpisů policisté k případu přivolali hlídku celníků, která monitorovala prostor v protisměrném sjezdu na Lhotku a Tasov. Po jejich otevření zadních dveří bylo v dodávce napočítáno 25 kusů jatečně upravených těl jehňat, jedna stažená ovce a jedna koza. A to neznámého původu, bez razítka zdravotní nezávadnosti, dokladů o nabytí a v neodpovídajících hygienických podmínkách při teplotě devíti stupňů nad nulou.

Přivolaný inspektor Krajské veterinární správy pověšené kusy skopového masa barvou znehodnotil a rozhodl o jejich likvidaci ve specializované firmě ASAP ve Věži. Dohromady se jednalo o 520 kilogramů masa a dle sdělení veterináře šlo o největší záchyt nelegální přepravy živočišných produktů v kraji Vysočina za rok 2019. Řidič tvrdil, že zvířata byla poražena na jedné farmě na Přibyslavsku, odkud v sobotu dodávka putovala do Brna a následně v neděli do Prahy.   


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky